Psi a marihuana.

                                                   

S rostoucí tolerancí vůči marihuaně a její legalizací se vliv této rostliny na psy dostává do popředí

diskutovaných témat. Stále přibývá případů, kdy se do veterinární péče dostávají zvířata, která tuto

bylinu omylem pozřela, v 97% případech se jedná o psy.

 

 novinka04

 

 

Každý uživatel a majitel psa by měl znát rizika

spojená s reakcí psího organismu na tuto rostlinu.

 

                                                         novinka05

 

Kdyby Vás pes náhodou pozřel marihuanu, na jaké příznaky je třeba dát pozor?

Psi mohou náhodou spolknout cokoli:

Tím, že sní marihuanový koláček ze stolu, nebo jsou v blízkosti pasivního kouře marihuany.

 

Samozřejmě, že byste neměli držet marihuanu nebo potraviny vyrobené z ní v blízkosti Vašeho psa, či na místě, kam má volný přístup. Stejně tak byste neměli kouřit trávu ve stejné místnosti, nebo dokonce stejném domě, jako pes.

                                         novinka05_1

 

Mezi časté příznaky patří:

Toto jsou jen některé společné symptomy, bohužel neexistuje žádný způsob, jak předvídat reakci vašeho pejska, velký vliv může mít také velikost psa a zda něco dalšího  pozřel společně s marihuanou. Pokud máte podezření, že se štěně dostalo do vaší skrýše, vezměte ho neprodleně k veterináři. To samé platí v případě, že snědlo čokoládu.

 

Jak se zachovat, když váš pes snědl marihuanu?

 Za prvé, měli byste jít okamžitě k veterináři. Veterináři se obvykle snaží vyvolat zvracení, aby dostal nevhodný obsah z trávicího systému. Pokud je váš pes příliš letargický (náznak, že THC je již v jeho krvi), neměli byste se pokoušet vyvolat zvracení protože pes by mohl zvratky spolknout a udusit se. Veterinář si při křečích může nechat psa na pozorování (což se může stát, pokud pozřel HODNĚ marihuany) a dát mu tekutiny, aby se pokusil rychleji vyčistit krev. Pak nezbývá než čekat.

Nejdůležitější věc, kterou je třeba si uvědomit, že nezáleží na tom, jaké ilegální látky váš pes požil: Je třeba vzít urychleně psa k veterináři a veterinář musí přesně vědět, jaké drogy by pes mohl mít v organismu, protože nemůže být léčen, pokud veterinář nemá přesné informace, určitě se nemusíte bát, že by vás zatkl.

 

                                                           novinka06

 

Může marihuana mého psa zabít?

Na zabití psa je potřeba veliké množství marihuany. Během studie psích reakcí na konopí ve státech, kde je marihuana legální, zemřeli pouze 2 z celkového počtu 125 psů, kteřým bylo podáno cannabis máslo (v podstatě máslo s extraktem marihuany).

Je velmi pravděpodobné, že extrémně vysoké hladiny marihuany jsou pro psy toxické, ale výzkum dosud nepotvrdil, zda konopí je primární příčinou úmrtí. Nicméně by majitelé měli být ostražití, a to zejména pokud máte malého, starého nebo nemocného psa.

 

A co lékařská marihuana?

Stále více majitelů psů trpících chronickými bolestmi, nevolnostmi nebo problémy s chutí k jídlu se začali ptát, zda lékařská marihuana nemůže pomoci zlepšit kvalitu života jejich psa, jako to funguje u některých lidí. Los Angeleský veterinář Doug Kramer promluvil k příslušnému tisku o schopnosti léku prodloužitt psí život o pár měsícu nad rámec normálu.

"Byl jsem unavený z eutanázií domacách mazlíčků, když jsem nedělal vše co bylo možné k učinění jejich života lepším" řekl Kramer.

"Cítil jsem se jako bych je oklamával."

 

 

                                                                         novinka07

While Kramer tvrdí, že jeho pozice je identická jako má AMA, že účinek marihuany na psy jdeště nebyl dostatečně prokázán, a proto v nynější době není předepisována k léčení onemocnění.

Když jeho Husky, Nikita, umírala v bolestech a odmítala jíst, lékařská marihuana byla jediná věc, která ji pomohla cítit se lépe. Mnoho majitelů domácích mazlíčku to vnímá stejně. Jestli vaše štěně trpí v bolestech, proč mu nedát práska? Mnoho veterinářů a výzkumných pracovníků však radí opatrnost. Jako Dr. Duncan Lascelles, profesor chirurgie a správy bolesti v Severní Karolíně státní university veterinářské medicíny, který říká: „Myslím si, že je dost špatné že řada veterinářů vydává různé produkty různého původu bez jakéhokoliv podkladu.“

Proč na to upozorňujeme? Konzultujte vše s veterinářem, kterému věříte a nepodávejte vašim psům léky sami. Nemáte tušení co jim dáváte a to platí zvláště v případech, kde lékařská marihuana není legální. ( ve 28 státech ) . Předepsali by jste si sami neznámý lék pro svoji potřebu nebo pro potřebu člena vaší rodiny? Psi na nás spoléhají jako na jejich obhájce a někoho kdo za ně dělá rozhodnutí. A každý majitel psa by měl brát tuto úlohu zodpovědně, obzvláště když je jeho štěně nemocné.