11 tipů na úklid po psovi

Hovínka, loužičky, chlupy, sliny, škrábance...tyto záležitosti zná snad každý pejskař.

 

Přinášíme Vám 11 osvědčených tipů, které ušetří hromadu času, peněz, usnadní spolubydlení s chlupáčem i naháčem

a přinesou čistotu do Vašeho obydlí.

 

tutu

 

1. Používejte ochranné pokrývky na sedačky

Dovolíte svým domácím miláčkům lézt na sedačku? My ano, a proto víme, jak těžké je, udržet nábytek čistý. Váš nábytek můžete udržet v čistotě pomocí ochranných folií a přikrývek k tomu určených. A když nastane čas na čištění, jen povlaky naházíte do pračky a máte hotovo. :)

 

2. Suchý ubrousek na odstranění chlupů z tkanin

Hledáte jednoduchý způsob, jak dostat lehce ze sedačky otravné psí chlupy? Vytřete jí suchým ubrouskem a zbavte se tohoto problému jako mávnutím kouzelného proutku.

 

3. Použijte gumové rukavice

Je úžasné, jak dobře se chlupy drží na gumových rukavicích. Použijte navlhčenou gumovou rukavici, abyste z čalouněného nábytku odstranili psí chlupy. Stačí párkrát přejet po čalounění a máte po starostech.

 

                                                                                             rukavice

 

4. Na loužičky vytaste sodu

Pokud se Vám pejsek vyčůrá doma na koberci, nasypte na poškozené místo sodu na pečení, která je skvělá na neutralizaci a odstranění  pachů, nechte působit 20minut a poté z koberce vysajte vysavačem.

 

5. A co okenní stěrka?

Potřebujete se zbavit psích chlupů zabydlených hluboko v koberci? Ačkoli to zní bláznivě, použijte okenní stěrku, prostě s ní koberec zameťte a žasněte nad výsledkem! :)

 

6.Guma na poškrábaný nábytek-vlašský ořech

Máte na dřevěném nábytku několik šikovně z lásky vyrytých škrábanců? Jednoduše je zakryjete tím, že je přejedete vlašským ořechem.

 

                 2.3.

 

                   Krouživými pohyby přejíždějte po škrábancích.                                        Poté nechte ošetřené škrábance několik minut.

                                                                                                                                          Mezitím přírodní oleje z ořechů budou pronikat do dřeva,

                                                                                                                                                           což pomůže ,,vyléčit" ošklivé rány.

 

                4.5.

                  Poté vemte do ruky měkký hadřík a celý prostor vyleštěte.      Kochejte se. Pokud bylo Vaše úsilí dostatečné-škrábanec je fuč!

 

7. Jak odstranit fleky od slin?

Nadělal váš uslintánek velikou spoušť? Nevěšte hlavu, máme tip na kouzelný lektvar, který ochrání vaše klouby před nekonečným drhnutím a leštěním a naprosto spolehlivě odstraní stopy slin z nábytku, podlah, zdí, stropů a oken. Tamtadadááá: Horká voda s octem vás zachrání! Vše smíchejte v poměru 1:1 a můžete začít utírat.

 

8. Vytvořte si vlastní deodorant na koberce

Linou se vám vaším hnízdečkem psí pachy, kterým byste rádi řekli sbohem? Pokud nemáte po ruce žádné speciální osvěžovače vzduchu, nemusíte se obávat - můžete si vyrobit svůj vlastní jednoduchý deodorant na koberce neškodný pro hafany s ingrediencemi, které má většina smrtelníků běžně doma.

                                                                                           heinz-white-vinegar-ictcrop_300 

TIP 1-OCET:

Do rozprašovače nalijte prostý bílý ocet a koktejl nastříkejte rovnoměrně na postiženou oblast (koberec, sedačku,...), ale předtím!!! Otevřete všechna okna a dveře tak, aby vás a vaše hafany nepřivedla vůně k šílenství..Nebojte! Přísaháme, že Váš dům nebude smrdět jako nakládané okurky. Až ocet uschne, vůně se rozptýlí a zápach zmizí.

 

TIP 2-JEDLÁ SODA:

Znáte kobercové prášky? Jednoduchá pečená soda pracuje stejně dobře, jako tyto leckdy předražené produkty, které jsou beztak většinou také na bázi sody. Použijte sítko k ​​rovnoměrnému vysypání sody na koberec-nechte sodu působit co nejdéle. Čím déle, tím víc se soda absorbuje. Nakonec vysajte několikrát sodu z koberce..a je to! :)

 

 

9. Chlupy ve vaně

Všichni to známe..vykoupete hafana a zbyde po něm ve vodě hromada chlupů, které mohou ucpat odpadní trubky. Jednoduchý tip na tento problém. Do odtoku nacpěte malou utěrku nebo ručníček, voda vám krásně odteče do odpadu a chlupy zůstanou ve vaně, kde je můžete krásně s použitím papírového ubrousku nebo toaleťáku vybrat.

 

10.Vyrobte mazlíkovi lože ze staré mikiny.

Proklínáte den, kdy jste řekli ,,hop do postýlky" ,už vás nebaví mít přeleželé dolní končetiny a věčně se po nocích mačkat? Řekněte sbohem bezesným nocím a vyrobte svému čtyřnohákovi pořádný pelech ze staré mikiny. Návod najdete zde: Pelíšek. Nemusíte ovládat angličtinu, návod je podrobně zdokumentovaný na fotografiích.

bed

11. Lepící páska

Stará dobrá technika, která je vysoce účinná a rozhodně nikdy nezklame, určitě nemusíme blíže představovat.

 

 

Přejeme vám příjemný úklid! :)